Dil İkonları
Ankastre Gazlı Ocak Pratik Bilgiler MY
 • 1KËSHILLA PËR PËRDORIMIN E SOBAVE ME GAZ TË INKORPORUARA
  • Për të arritur efiçencë më të lartë nga sobat, tregoni kujdes për madhësitë e enëve të gatimit dhe sigurohuni që ena të ketë bazament të sheshtë. Shmangni përdorimin e enëve të gatimit me bazament të lugët ose të mysët.
  • Madhësia e tenxheres dhe flaka duhet të përputhen me njëra-tjetrën. Rregullojini flakët e gazit në mënyrë të tillë që të mos zgjaten nga poshtë enës së gatimit dhe vendoseni enën në qendër të mbajtëses.
  • Kokat e vatrave dhe kapakët nuk janë të përshtatshëm për enëlarësen.
  • Në modelet me bombol gazi, mos e vendosni bombolën në mjedise shumë të ngrohta ose shumë të ftohta.
  • Mos ngrohni enë të mbyllura dhe kavanozë qelqi në furrë. Presioni që mund të krijohet në kavanoz mund ta shpërthejë atë.
  • Për të siguruar funksionim siç duhet të sobave me gaz dhe sistemit të tyre të gazit, ato duhen kontrolluar rregullisht. Kryeni gjithmonë shërbime mirëmbajtjeje të përvitshme.
  • Pastrojini rregullisht vatrat e gazit të sobës. Flakët duhet të jenë blu dhe të digjen siç duhet.
  • Përdorni tenxhere/tiganë me kapak për gatim. Nëse nuk ka kapak, konsumi i energjisë mund të rritet me 4 herë më shumë.
  • Për kursim të energjisë, është e rëndësishme të përzgjidhni vatrën e duhur që përputhet me madhësinë e tenxheres.
  • Ju mund të shmangni që dorezat të ngrohen duke e vendosur tenxheren në mënyrë që dorezat të mos jenë sipër vatrës.