Dil İkonları
ENSQ
Keshilla per Makinat Larese
 • 1Përgatitja errobave

  • Rrobat me pjesë metalike të tilla si mbërtheckat e korsesë, tokëzat e rripit apo kopsat prej metali do ta dëmtojnë makinerinë. Hiqini pjesët metalike ose lajini rrobat në një qese për larje ose këllëf.

  • Hiqini të gjitha artikujt nga xhepat të tilla si monedhat, stilolapsat apo kapëset e letrave. Kthejini xhepat nga jashtë dhe fshijini. Objekte të tilla mund ta dëmtojnë makinerinë ose të shkaktojnë zhurmë të tepërt.

  • Vendosini artikujt e vegjël të tilla si çorapet e foshnjave dhe çorapet e najlonit në një qese për larje ose këllëf.

  • Vendosini perdet pa i ngjeshur. Hiqini grepat e perdeve.

  • Mbërthejini zinxhirët, mbërtheni kopsat dhe qepini të çarat dhe të grisurat.

  • Lajini produktet me etiketë "lahet me makinë" ose "lahet me dorë" vetëm me programin e përshtatshëm.

  • Mos i lani bashkë rrobat e bardha dhe ato me ngjyra. Të pambuktat e reja dhe të errëta lëshojnë shumë ngjyrë. Lajini ato të ndara.

  • Njollat e forta duhet të trajtohen siç duhet përpara larjes. Nëse jeni të pasigurt, konsultohuni me një pastrim kimik.

  • Përdorni vetëm ndryshuesit e bojës/ngjyrës dhe antigëlqerorë të përshtatshëm për larje me makineri. Ndiqni gjithmonë udhëzimet mbi paketim.

  • Lajini pantallonat dhe rrobat delikate të kthyera mbrapsht.

  • Mbajini rrobat prej leshi të angorës në ngrirës për disa orë përpara larjes. Kjo do të ulë rënien e qimeve.

  • Rrobat që janë gjerësisht subjekt i materialeve si mielli, pluhuri i gëlqeres dhe qumështi pluhur duhet të shkunden përpara se të vendosen në makineri. Të tilla pluhura në rrobat tuaja mund të grumbullohen me kalimin e kohës në pjesën e brendshme të makinerisë dhe të shkaktojnë dëm.

 • 2Kapaciteti i duhur i ngarkesës

  • Kapaciteti maksimal i ngarkesës varet nga lloji i rrobave, shkalla e ndotjes dhe programi i larjes që dëshironi të përdorni.

  • Makineria e rregullon automatikisht sasinë e ujit sipas peshës së rrobave të ngarkuara. Megjithatë, shikojeni gjithmonë informacionin e dhënë në "Tabela e programit dhe konsumit" sepse ngarkesa e tepërt do ta ulë performancën e makinerisë. Për më tepër, mund të shfaqen probleme me zhurmën dhe dridhjen.

 • 3Ngarkimi rrobave

  • Hapni derën e ngarkimit.

  • Vendosini rrobat lirshëm në makineri.

  • Shtyjeni derën e ngarkimit për ta mbyllur derisa të dëgjoni kërcitjen e kyçjes. Sigurohuni që nuk ka rroba të kapura nga dera.

  • Dera e ngarkimit kyçet kur programi është në punë. Dera mund të hapet vetëm pak pasi programi të ketë përfunduar.

  • Në rast të ngarkesave jo të duhura të rrobave, në makineri mund të shfaqen problemet e zhurmës dhe dridhjes.

  • Mos ngarkoni më shumë se 1 jorgan dopio me fibra (200 x 200 cm).

  • Mos lani artikuj që përmbajnë pambuk të tilla si jorganët, jastëkët, etj.

  • Nëse përpiqeni të lani artikuj voluminozë si tapetet apo qilimat, përveç atyre të krevatit, makinerisë tuaj mund t'i shkaktohen dëmtime të përhershme.

 • 4Përdorimi i detergjentit dhe zbutësit

  Sirtari i detergjentit ka tre ndarëse:

    (I) për paralarjen

    (II) për larjen kryesore

    (III) për zbutësin

    (*) përveç këtyre, ka një copë sifoni në ndarësen e zbutësit.

 • 5Detergjenti, zbutësi dhe agjentët e tjerë të pastrimit

  • Shtoni detergjent dhe zbutës përpara se të nisni programin e larjes.

  • Mos e hapni asnjëherë sirtarin e detergjentit ndërsa programi i larjes është në punë!

  • Kur përdorni një programi pa paralarje, mos vendosni detergjent në ndarësen e paralarjes (ndarësja nr. I).

  • Kur përdorni një program me paralarje, mos përdorni detergjent të lëngshëm në ndarësen e paralarjes (ndarësja nr. I).

  • Mos përzgjidhni një program me paralarje nëse do të përdorni detergjent me qese apo tabletë të tretshme. Vendoseni detergjentin me qese apo tabletën e tretshme drejtpërdrejt midis rrobave në makineri.

  • Nëse do të përdorni detergjent të lëngshëm, mos harroni të vendosni filxhanin e detergjentit të lëngshëm në ndarësen e larjes kryesore (ndarësja nr. II).

 • 6Përzgjedhja e detergjentit

  Lloji i detergjentit që do të përdoret varet nga lloji dhe ngjyra e materialit.

  • Përdorni detergjentë të ndryshëm për rrobat me ngjyra dhe të bardhat.

  • Lajini rrobat tuaja delikate vetëm me detergjentë të veçantë (detergjentë të lëngshëm, shampo për lesh etj.) që përdoren enkas për rroba delikate.

  • Kur lani rroba të errëta dhe jorganë, rekomandohet që të përdorni detergjentë të lëngshëm.

  • Lajini të leshtat me detergjent të veçantë të prodhuar posaçërisht për të leshtat. Përdorni detergjentë të prodhuar posaçërisht për makinat larëse. Mos përdorni pluhur sapuni.

 • 7Rregullimi i sasisë së detergjentit

  Sasia e detergjentit për larje që do të përdoret varet nga sasia e rrobave, shkalla e ndotjes dhe fortësia e ujit. Lexojini me kujdes udhëzimet e prodhuesit në paketimin e detergjentit dhe respektoni sasitë e rekomanduara.

  • Mos përdorni sasi që i tejkalojnë sasitë e rekomanduara në paketimin e detergjentit për të shmangur problemet e shkumës së tepërt, shpëlarjes së dobët, për të siguruar kursime financiare dhe në fund, mbrojtjen e mjedisit.

  • Përdorni më pak detergjent për sasi të vogla rrobash pak të ndotura.

  • Përdorini detergjentët e përqendruar në sasinë e rekomanduar.

 • 8Përdorimi i zbutësve

  • Hidheni zbutësin në ndarësen e zbutësit të sirtarit të detergjentit.

  • Përdorni sasitë e rekomanduara në paketim.

  • Mos e tejkaloni shenjën e nivelit maksimal (>max<) në ndarësen e zbutësit.

  • Nëse zbutësi e ka humbur lëngshmërinë e tij, hollojeni me pak ujë përpara se ta vendosni në sirtarin e detergjentit.

 • 9Përdorimi i detergjentit të lëngshëm

  Nëse produkti përmban një filxhan për detergjentin e lëngshëm:

  • Sigurohuni që e keni vendosur filxhanin e detergjentit të lëngshëm në ndarësen # "II".

  • Përdorni filxhanin matës të detergjentit të prodhuesit dhe respektoni udhëzimet në paketim.

  • Përdorni sasitë e rekomanduara në paketim.

  • Nëse detergjenti i lëngshëm e ka humbur lëngshmërinë e tij, hollojeni me ujë përpara se ta vendosni në filxhanin e detergjentit.

 • 10Produkti nuk ka filxhan të detergjentit të lëngshëm

  • Mos e përdorni detergjentin e lëngshëm për paralarjen në një program me paralarje.

  • Përdorni filxhanin matës të detergjentit të prodhuesit dhe respektoni udhëzimet në paketim.

  • Detergjenti i lëngshëm do ti njollosë rrobat kur përdoret me funksionin e Nisjes së Shtyrë. Nëse do të përdorni funksionin e Nisjes së Shtyrë, mos përdorni detergjent të lëngshëm.

 • 11Përdorimi i detergjentit xhel dhe me tabletë

  Kur përdorni detergjentët me tabletë ose xhel, lexoni me kujdes udhëzimet e prodhuesit në paketim dhe respektoni vlerat e rekomanduara. Nëse nuk ka udhëzime në paketim verproni kështu.

  • Nëse trashësia e detergjetit tuaj xhel është e rrjedhshme dhe makineria juaj nuk është e pajisur me një filxhan të veçantë për detergjentin e lëngshëm, vendoseni detergjentin xhel në ndarësen e detergjentit të larjes kryesore gjatë marrjes së parë të ujit. Nëse makineria juaj është e pajisur me një filxhan për detergjentin e lëngshëm, hidheni detergjentin në filxhan përpara se të nisni programin.

  • Nëse trashësia e detergjentit tuaj nuk është e rrjedhshme apo në formën e tabletës kapsulë të lëngshme, vendoseni drejtpërdrejt në kazan përpara larjes.

  • Vendoseni tabletën e detergjentit në ndarësen e larjes kryesore (ndarësja nr. II) ose drejtpërdrejt në kazan përpara larjes. Detergjentët tabletë mund të lënë mbetje në ndarësen e detergjentit. Nëse hasni në një situatë të tillë, vendoseni detergjentin tabletë në fund të kazanit midis rrobave në larjet e ardhshme. Përdoreni detergjenin tabletë ose xhel pa e përzgjedhur funksionin e paralarjes

 • 12Përdorimi i niseshtesë

  • Shtoni niseshte të lëngshme, niseshte pluhur apo bojra në ndarësen e zbutësit siç udhëzohet në paketim.

  • Mos përdorni zbutës dhe niseshte bashkë në një cikël larjeje.

  Fshijeni pjesën e brendshme të makinerisë me një copë të lagur e të pastër pas përdorimit të niseshtesë.

 • 13Përdorimi i zbardhuesit

  • Përzgjidhni programin me paralarje dhe shtojeni agjentin zbardhues në fillim të paralarjes. Mos vendosni detergjent në ndarësen e paralarjes. Si alternativë, përzgjidhni një program me kohë shtesë për shpëlarjen dhe shtojeni agjentin zbardhues ndërsa makineria po merr ujë nga ndarësja e detergjentit gjatë hapit të parë të shpëlarjes.

  • Mos përdorni agjent zbardhues dhe detergjent duke i përzier ata.

  • Përdorni vetëm sasi të vogla (afërsisht 50 ml) agjent zbardhues dhe shpëlajini shumë mirë rrobat pasi mund të shkaktojë acarim të lëkurës. Mos e derdhni agjentin zbardhues në rroba dhe mos e përdorni për rrobat me ngjyra.

  • Kur përdorni zbardhues që bazohen tek oksigjeni, ndiqni udhëzimet në paketim dhe përzgjidhni një program që lan me temperatura të ulëta.

  • Zbardhuesit që bazohen tek oksigjeni mund të përdoren bashkë me detergjentët; megjithatë, nëse trashësia e tij nuk është e njëjtë me atë të detergjentit, vendosni më parë detergjentin në ndarësen nr. "II" të sirtarit të detergjentit dhe prisni derisa detergjenti të rrjedhë ndërsa makineria merr ujë. Shtojeni agjentin zbardhues në të njëjtën ndarëse ndërsa makineria është ende duke marrë ujë.

 • 14Përdorimi i kundër-gëlqerorit

  • Kur kërkohet, përdorni kundër-gëlqerorë të prodhuar posaçërisht vetëm për makinat larëse.

  • Ndiqni gjithmonë udhëzimet në paketim.

 • 15Përzgjedhja e programit

  1. Përzgjidhni programin e përshtatshëm për llojin, sasinë dhe shkallën e ndotjes së rrobave në përputhje me "Tabela e programit dhe konsumit" dhe tabelën e temperaturave më poshtë.

  2. Përzgjidhni programin e dëshiruar me butonin e Përzgjedhjes së Programit.

  Programet janë të kufizuara me shpejtësinë më të madhe të centrifugimit të përshtatshme për atë lloj të veçantë materiali.

  • Klasifikojini rrobat sipas llojit të materialit, ngjyrës, shkallës së ndotjes dhe temperaturës së lejuar të ujit kur përzgjidhni një program.

  • Përzgjidhni gjithmonë temperaturën më të ulët që kërkohet. Temperaturë më e lartë do të thotë konsum më i lartë i energjisë.

 • 16Programet kryesore

  Në varësi të llojit të materialit, përdorni programet kryesore në vijim.

  • Të pambuktat

  Përdorni këtë program për rrobat prej pambuku (të tilla si çarçafët, jorganët dhe këllëfët e jastëkëve, peshqirët, robëdëshambrat, të brendshmet, etj.). Rrobat tuaja do të lahen me një veprim larës të fuqishëm dhe me një cikël larjeje më të gjatë.

  • Sinetiket

  Përdorni këtë program për të larë rrobat tuaja sintetike (këmisha, bluza, përzierjet sintetike/pambuku, etj.). Lan me një veprim të butë dhe ka një cikël larjeje më të shkurtër krahasuar me programin për të Pambuktat. Për perdet dhe tylet, përdorni programin për Sintetiket 40˚C me funksionet e paralarjes dhe kundër-rrudhave të përzgjedhur. Meqë përbërja e tyre në formë rrjete shkakton shumë shkumë, lajini vellot/dantellat duke vendosur një sasi të vogël detergjenti në ndarësen kryesore të larjes. Mos vendosni detergjent në ndarësen e paralarjes.

  • Të leshtat

  Përdorni këtë program për të larë rrobat tuaja të leshta. Përzgjidhni temperaturën e përshtatshme në përputhje me etiketat në rrobat tuaja. Përdorni detergjentë të përshtatshëm për të leshtat.

 • 17Programet plotësuese

  Për raste të veçanta, Makinat Larëse Beko kanë programe plotësuese. Programet plotësuese mund të ndryshojnë sipas modelit të makinerisë.

  • Të pambuktat Eko

  Përdorni këtë program për të larë rrobat tuaja që mund të lahen me programin për të pambuktat për një kohë më të gjatë, ka sërish një performancë shumë të mirë pastrimi dhe është i dobishëm për qëllime kursimi. Programi për të Pambuktat Eko konsumon më pak energji krahasuar me programet e tjera të të pambuktave.

  • Bebet

  Përdorni këtë program për të larë rrobat e bebes, dhe rrobat e njerëzve që kanë alergji. Ofrohet një higjienë e shtuar nga një periudhë më e gjatë nxehjeje dhe një cikël shpëlarjeje shtesë.

  • Delikatet

  Mund ti lani rrobat tuaja delikate me këtë program. Ka lëvizje larjeje më të ndjeshme dhe nuk kryen një cikël të ndërmjetëm centrifugimi krahasuar me programin për "Sintetiket". Duhet të përdoret për rroba që rekomandojnë larje të ndjeshme.

  • Larje me Dorë

  Përdorni këtë program për të larë rrobat tuaja të leshta/delikate që mbajnë etiketa "të mos lahet me makinë larëse" dhe që për to rekomandohet larja me dorë. I lan rrobat me një veprim larjeje të butë me qëllim që të mos i dëmtojë ato.

  • Ekspres

  Përdorni këtë program për të larë shpejt rrobat tuaja pak të ndotura dhe të pambuktat pa njolla.

  • Ekspres 14

  Përdorni këtë program për të larë shpejt sasi të vogla pak të ndotura të rrobave të pambukta.

  • Super 40

  Ky program lan për një periudhë më të gjatë në 40°C dhe jep të njëjtin rezultat me programin "Të pambuktat 60°C", pra duke kursyer energji. Është i përshtatshëm për rroba që nuk mund ti përdorni me programin "Të pambukta 60C".

  • Këmishat

  Përdorni këtë program për të larë këmishat prej pambuku, sintetike dhe materialet sintetike të përziera bashkë.

  • Modernet

  Mund të përdorni këtë program për të larë rrobat tuaja që mbajnë etiketën "mëndafshi dhe mëndafsh i përzier" ose të cilat këshillohet të lahen me programet për delikatet. I pastron rrobat tuaja pa i shkaktuar deformime. P.sh. Bluzat, fustanet, fundet etj.

  • Veshjet sportive

  Ky program është i përshtatshëm për rroba që mbahen për periudha të shkurtra kohe të tilla si veshjet sportive. Përdoret për të larë shpejt sasi të vogla të rrobave të pambukta/sintetike të përziera.

  • Shtresat e krevatit

  Përdorni këtë program për të larë jorganët e fibrës që mbajnë etiketën "lahet me makinë larëse". Sigurohuni që ti keni ngarkuar jorganët siç duhet me qëllim që të mos dëmtoni makinerinë apo jorganin. Hiqeni këllëfin e jorganit përpara se ta ngarkoni në makineri. Paloseni jorganin në mes dhe ngarkojeni në makineri.

  Ngarkojeni jorganin në makineri duke treguar kujdes që të mos takojë në dorezat e derës.

 • 18Programet e veçanta

  Për zbatime specifike, përzgjidhni një nga programet në vijim.

  • Shpëlarja

  Përdorni këtë program kur doni të shpëlani apo të lani me niseshte në mënyrë të ndarë.

  • Centrifugim+Pompim

  Përdorni këtë program për të shtuar një cikël tjetër centrifugimi për rrobat tuaja apo për të tharë ujin në makineri. Përpara se të përzgjidhni këtë program, përzgjidhni shpejtësinë e centrifugimit që dëshironi dhe shtypni butonit Nis / Pushim / Anulim. Makineria do ti centrifugojë rrobat me shpejtësinë e përcaktuar të centrifugimit dhe do të thajë ujin.

  Nëse dëshironi të thani vetëm ujin pa i centrifuguar rrobat tuaja, përzgjidhni programin Pompim+Centrifugim dhe pastaj përzgjidhni funksionin Pa centrifugim me ndihmën e butonit të Rregullimit të Shpejtësisë së Centrifugimit. Shtypni butonin Nis / Pushim / Anulim. Duhet të përdorni një shpejtësi më të vogël centrifugimi për rrobat delikate.

 • 19Pastrimi dhe përkujdesja

  Jeta e shërbimit të produktit do të zgjatet dhe shpeshtësia e problemeve do të ulet nëse produkti pastrohet në intervale të rregullta.

 • 20Pastrimi i derës së ngarkimit dhe kazanit
  • Mbetjet e zbutësit, detergjentit dhe papastërti që mund të grumbullohen në makinerinë tuaj me kalimin e kohës mund të shkaktojnë aroma të pakëndshme dhe probleme me larjen. Për të shmangur këtë, përdorni programin e Pastrimit të Kazanit.
  • Nëse makineria juaj nuk e ka karakteristikën e programit për Pastrimin e Kazanit, përdorni programin Të pambukta -90 dhe përzgjidhni gjithashtu dhe funksionet ndihmëse Ujë Plotësues apo Shpëlarje Shtesë.
  • Përpara se ta nisni programin, vendosni maksimumi 100 g kundër-gëlqeror pluhur në ndarësen e detergjentit të larjes kryesore (ndarësja nr. II).
  • Nëse kundër-gëlqerori është në formë tablete, vendosni vetëm një tabletë në ndarësen nr. II. Thajeni pjesën e brendshme me një copë leckë të pastër pasi programi të ketë përfunduar.
  • Përsëriteni procesin e Pastrimit të Kazanit çdo 2 muaj.
  • Përdorni një kundër-gëlqeror të përshtatshëm për makinat larëse.
  • Pas çdo larjeje sigurohuni që nuk ka substanca të huaja të mbetura në kazan.
 • 21Pastrimi i trupit dhe panelit të kontrollit

  Fshijeni trupin e makinerisë me ujë me sapun ose detergjentë xhel të butë jo-gërryes sipas nevojës dhe thajeni me një copë të butë. Përdorni vetëm një copë të butë e të njomë për të pastruar panelin e kontrollit.

  Mos përdorni asnjëherë sfungjerë apo materiale të ashpra. Ato do të dëmtojnë sipërfaqet e lyera dhe plastike.

 • 22Pastrimi i filtrave të marrjes së ujit

  Ka një filtër në fund të çdo valvule të marrjes së ujit në pjesën e pasme të makinerisë dhe gjithashtu në fund të çdo tubi të marrjes së ujit aty ku ata janë lidhur me rubinetin. Këta filtra parandalojnë që substancat e huaja dhe papastërtitë në ujë të hyjnë në makinën larëse. Filtrat duhet të pastrohen pasi ata ndoten.

 • 23Pastrimi i sirtarit të detergjentit

  Pastroni sirtarin e detergjentit në intervale të rregullta siç tregohet më poshtë me qëllim që të parandaloni grumbullimin e detergjentit pluhur me kalimin e kohës.

 • 24Tharja e ujit të mbetur dhe pastrimi i filtrit të pompës

  Sistemi i filtrimit në makinerinë tuaj i parandalon artikujt e ngurtë të tilla si kopsat, monedhat dhe fibrat e rrobave që të bllokojnë rotorin e pompës gjatë shkarkimit të ujit të larjes. Kështu, uji do të shkarkohet pa problem dhe jeta e shërbimit të pompës do të zgjatet. Nëse makineria nuk e than ujin, filtri i pompës është i bllokuar.

  Filtri duhet të pastrohet kur bllokohet ose çdo 3 muaj. Uji duhet të thahet përpara se të pastroni filtrin e pompës. Për më tepër, përpara se ta transportoni makinerinë (p.sh., kur zhvendoseni në një shtëpi tjetër) dhe në rastet e temperaturave të ngrirjes, uji duhet të thahet plotësisht.

  Substancat e huaja të lëna në filtrin e pompës mund ta dëmtojnë makinerinë tuaj ose mund të shkaktojnë probleme me zhurmat.

  Me qëllim që të pastroni filtrin e papastër dhe të shkarkoni ujin;

  1. Hiqeni nga priza makinerinë që të ndërprisni furnizimin me energji. Temperatura e ujit brenda në makineri mund të ngrihet deri në 90 ºC. Për të shmangur rrezikun e djegies, filtri duhet të pastrohet pasi uji në makineri të jetë ftohur.

  2. Hapni kapakun e filtrit. Nëse kapaku i filtrit përbëhet nga dy pjesë, shtypni poshtë gjuhëzën në kapakun e filtrit dhe tërhiqeni pjesën drejt vetes tuaj.

  3. Kur uji në makineri të ketë ikur, hiqeni plotësisht filtrin duke e rrotulluar.

  4. Pastroni ndonjë mbetje brenda filtrit dhe gjithashtu fibrat, nëse ka, në zonën e rotorit të pompës.

  5. Instaloni filtrin. Nëse produkti juaj ka një karakteristikë të hedhjes së ujit, sigurohuni që filtri të jetë i vendosur në vendin e tij në pompë. Mos e përdorni me forcë filtrin kur ta rivendosni në vendin e tij. Vendoseni filtrin plotësisht në vendin e tij. Në të kundërt, mund të ketë rrjedhje uji nga kapaku i filtrit.

  6. Nëse kapaku i filtrit është i përbërë nga dy pjesë, mbylleni kapakun e filtrit duke shtypur gjuhëzën. Nëse është një pjesë, vendosini fillimisht gjuhëzat në pjesën e poshtme në vendet e tyre, dhe pastaj shtypni pjesën e sipërme të ta mbyllur.

  7. Pastrojeni Sirtarin e Detergjentit siç tregohet më poshtë:

  1. Shtypni pjesën e shënuar në sifon në ndarësen e zbutësit dhe tërhiqeni derisa ndarësja të hiqet nga makineria. Nëse fillon të grumbullohet sasi më e madhe se normalja e ujit apo përzierjes së zbutësit në ndarësen e zbutësit, sifoni duhet të pastrohet.

  2. Lajeni sirtarin e detergjentit dhe sifonin me shumë ujë të vakët në lavaman. Mbani doreza mbrojtëse ose përdorni furçë të përshtatshme për të shmangur prekjen me lëkurën tuaj të mbetjeve në sirtar kur pastroni.

  3. Rivendoseni sirtarin në vendin e tij pas pastrimit dhe sigurohuni që të jetë futur në vend.

  8. Pastrojeni kazanin e makinës tuaj larëse siç tregohet më poshtë:

  1. Nëse kanali tek dorezat është i bllokuar, pastrojeni kanalin me një kruajtëse dhëmbësh.

  2. Substancat e huaja prej metali në makinerinë tuaj do të shkaktojnë njolla ndryshku. Pastrojini njollat në sipërfaqen e kazanit duke përdorur agjentë pastrues për çelik të paoksidueshëm. Mos përdorni asnjëherë lesh çeliku apo lesh teli.

  9. Mbyllni kapakët.

  10. Hiqini vidat nga tubat e marrjes së ujit për të arritur filtrat në valvulat e marrjes së ujit. Pastrojini filtrat me një furçë të përshtatshme. Nëse filtrat janë shumë të papastër, hiqini me ndihmën e pincave dhe pastrojini ato.

  11. Hiqini filtrat në pjesët e sheshta të tubave të marrjes së ujit së bashku me guarnicionet dhe pastrojini plotësisht me ujë të rrjedhshëm.

  12. Rivendosini guarnicionet dhe filtrat me kujdes në vendet e tyre dhe shtrëngojini vidat e tubit me dorë.

  13. Tërhiqeni tubin e tharjes së sigurisë nga vendi i tij.

  14. Vendoseni fundin e tubit në një enë të madhe. Thajeni ujin në enë duke tërhequr spinën në fund të tubit. Kur ena të jetë plot, bllokoni hyrjen e tubit duke rivendosur spinën. Pasi ena të jetë zbrazur, përsëriteni procedurën e mësipërme për ta tharë plotësisht ujin nga makineria.

  15. Kur tharja e ujit të ketë përfunduar, mbyllni fundin me spinën dhe rregullojeni tubin në vend.

  16. Kthejeni filtrin e pompës që ta hiqni.

  Shkarkimi i ujit kur produkti nuk ka një tub sigurie për tharjen:

  1. Mund ta hiqni kapakun e filtrit duke shtypur lehtësisht poshtë me një mjet plastik të mprehtë me majë, në boshllëkun sipër kapakut të filtrit. Mos përdorni mjete metali me majë për të hapur kapakun.
  2. Disa nga produktet tona kanë tuba sigurie për tharjen dhe disa nuk kanë. Ndiqni hapat në vijim për të shkarkuar ujin.

  Shkarkimi ujit kur produkti ka në tub sigurie për tharjen:

  1. Vendosni një enë të madhe përballë filtrit për të kapur ujin nga filtri.

  2. Lironi filtrin e pompës (duke e rrotulluar në drejtim të kundërt me akrepat e orës) derisa uji të fillojë të rrjedhë. Mbushni enën që keni vendosur përballë filtrit me ujin që rrjedh. Mbani gjithmonë një copë në dorë për të thithur ujin që derdhet.